Double receiver DVB-S/S2 144Mhz-2450Mhz
build it yourself or buy a complete MiniTiounerPro already built for less than 100 euros

Help on error Program

Postby ik8ozv » Sat 21 Sep 2019 19:41

Hello,
i am having problems to run the MiniTioune_V0_9beta8_9. program.
When i run the exe file, i get an error that says:

Device already used, No Handle for the device, we quit

I click on the OK error and it closes but i still see the icon in the taskbar.To close it i have
to force it with the CTRL+ALT+DEL select the program and close it forcing.

What has happened?
I have also tried to run the CheckMiniTiouneDriverAndFilters_V0_5a program from the Minitioune v0.8 package,
but when i click on the USB TURNER tab i get the following error:

FT2232H has bad device B parameters. use FTprog to reprogram it.

Please anybody can help me to solve these two errors?
Thanks
Enzo
MinitunerPro2, NIM: FTS4334; Parabole 100cm Offset, LNB Octagon Green.
PC= I9 / Win10-64bits.
IK8OZV
ik8ozv
 
Posts: 36
Joined: 04 Aug 2019

Re: Help on error Program

Postby F6DZP » Sun 22 Sep 2019 03:51

;Hello,

First step is to use TestMyMiniTiouner and put the screen capture with your post.

Device already used, No Handle for the device, we quit

You have a problem with the hardware,
it can be your MiniTiouner that is not OK or the presence of old driver or presence of another hardware using FTDI driver or ...
I need more info to answer. What says TestMyMiniTiouner? I also don't know if you are using a MiniTiouner V2 or MiniTiounerProV1 or V2 or ????



it closes but i still see the icon in the taskbar.To close it i have
to force it with the CTRL+ALT+DEL select the program and close it forcing.

This problem is known and already fixed in the next version I am working

FT2232H has bad device B parameters. use FTprog to reprogram it.

yes you really seems to have a problem with your MiniTiouner, EEprom seems to be not well programmed.

or a bad USB cable? or bad power supply? or ...

Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 1032
Joined: 24 Dec 2010

Re: Help on error Program

Postby ik8ozv » Sun 22 Sep 2019 08:41

Hello Jean Pierre,
I have used since a cuple of weeks ago as i had assembled it and it worked with no problems.
I had to store it for a wee as i had to take off the dish from the balcony for mainentence.
Yesterday i had mounted again the Dish and tried.
This is what i get now when i run the TestMyMiniTiouner.
If you n eed more details please let me know what you need and how to do it
Looking the Minitiouner from the front( Power connect on the front ) i have connected the dish on the
upper connector and the USB cable on the right connector.
Please can you tell me what to do?
Thanks
Enzo
Attachments
Test MiniMyMiniTiouner.png
Test MiniMyMiniTiouner.png (59.19 KiB) Viewed 2281 times
MinitunerPro2, NIM: FTS4334; Parabole 100cm Offset, LNB Octagon Green.
PC= I9 / Win10-64bits.
IK8OZV
ik8ozv
 
Posts: 36
Joined: 04 Aug 2019

Re: Help on error Program

Postby F6DZP » Mon 23 Sep 2019 04:11

I also don't know if you are using a MiniTiouner V2 or MiniTiounerProV1 or V2 or ????


You have not answered to my question.
How I can help you if I don't know what you are using.

We are in the MiniTiounerProSection of the Forum, so I suppose that you have a MiniTiounerPro, in another case you should have publish your question in another place...

So:
If this is a MiniTiounerPro, your Eeprom is not well programmed.

If this is a MiniTiounerPro you must have:

testMyMiniTiouner.jpg
testMyMiniTiouner.jpg (138.88 KiB) Viewed 2265 times


When ypou receive a MiniTiounerPro, it is already programmed, you have nothing to do, it is ready to use.


I suppose that you have re programmed the MiniTiounerPro with the data that are for the MiniTiouner, not the MiniTiounerPro.

So the error message says the truth : you must re program the MiniTiounerPro with the good data.


Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 1032
Joined: 24 Dec 2010

Re: Help on error Program

Postby ik8ozv » Tue 24 Sep 2019 10:06

Hello Jean Pierre.
Please apologise.
This morning when i try to run the program i am getting:

HARDWARE INCOMPATIBLE, WE QUIT

or

DEVICE ALREADY USED, NO HANDLE FOR THE DEVICE, WE QUIT

I am using the MINITIOUNERPRO2.
Please can you tell me or if there is a tutorial to program correctly the Eeprom for my unit?
Thanks and once more sorry for the misunderstood.
73's de Enzo IK8OZV
MinitunerPro2, NIM: FTS4334; Parabole 100cm Offset, LNB Octagon Green.
PC= I9 / Win10-64bits.
IK8OZV
ik8ozv
 
Posts: 36
Joined: 04 Aug 2019

Re: Help on error Program

Postby F6DZP » Tue 24 Sep 2019 20:45

Hello,

I suppose that people that have programmed the Eeprom at REF have made a mistake..., you are the second person that have the same issue.

the method to program the FT2232H eeprom is here : http://www.vivadatv.org/viewtopic.php?f=80&t=379

but take care : DO NOT use the template "using NIM tuner.zip" that is for simple MiniTiounerV1 or V2 not for MiniTiounerPro.
you must use the template for MiniTiounerPro : http://www.vivadatv.org/download/file.php?id=1118

Jean-Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 1032
Joined: 24 Dec 2010

Forum Statistics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Options

Return to MiniTiouner Pro