PROBLEM WITH PLAY TS

Postby EA5FUZ » Wed 12 Mar 2014 22:39

Hi i'm EA5FUZ I feel sad, I did all the installation files LAV, but still not working can you can help me? a greeting

[url][URL=https://imageshack.com/i/mu12icj]Image[/url] [/url]

[url][URL=https://imageshack.com/i/mkftj8j]Image[/url] [/url]
EA5FUZ
 
Posts: 27
Joined: 04 Sep 2013

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby F6DZP » Thu 13 Mar 2014 08:23

Hello,

Your LAV filters are well installed: Your LAV splitter led is Green.

You cannot play the TS file because I suppose it is not in the directory where is CheckTutiouneDriverAndFilters:
the software search for a file called "F6DZP_TEST.TS" , this file must be in the same directory.

If you want to play another TS file, just rename it with this name.

Jean Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 864
Joined: 24 Dec 2010

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby EA5FUZ » Thu 13 Mar 2014 09:32

F6DZP wrote:Hello,

Your LAV filters are well installed: Your LAV splitter led is Green.

You cannot play the TS file because I suppose it is not in the directory where is CheckTutiouneDriverAndFilters:
the software search for a file called "F6DZP_TEST.TS" , this file must be in the same directory.

If you want to play another TS file, just rename it with this name.

Jean Pierre F6DZP


Hi, :D Problem solved, however do not see any sign of the ISS that problem I have? How do I have to configure the software?

[url][URL=https://imageshack.com/i/jm6lwlj]Image[/url] [/url]

Image
not receive this morning signal from ISS hamtv blank transmissions,thanks.

[url][URL=https://imageshack.com/i/nmqswqj]Image[/url] [/url]
EA5FUZ
 
Posts: 27
Joined: 04 Sep 2013

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby F6DZP » Thu 13 Mar 2014 10:01

at the right of Tutioune you have the ISS little square to set.

Tutioune1600 setup 3 buttons ON.jpg
Tutioune1600 setup 3 buttons ON.jpg (58.78 KiB) Viewed 25441 times


and you forgot to:
- set FEC only for 1/2
- give more BBgain (14dB for example)
- set AGC PostNyquist speed compensation to 4
..

look at this subject:
http://www.vivadatv.org/viewtopic.php?f=66&t=285

Jean Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 864
Joined: 24 Dec 2010

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby EA5FUZ » Thu 13 Mar 2014 10:10

F6DZP wrote:at the right of Tutioune you have the ISS little square to set.

Tutioune1600 setup 3 buttons ON.jpg


and you forgot to:
- set FEC only for 1/2
- give more BBgain (14dB for example)
- set AGC PostNyquist speed compensation to 4
..

look at this subject:
http://www.vivadatv.org/viewtopic.php?f=66&t=285

Jean Pierre F6DZP


oK SET the parameters,one question.THE OFFSET IS TO BE AT 0?
Last edited by EA5FUZ on Thu 13 Mar 2014 10:13, edited 1 time in total.
EA5FUZ
 
Posts: 27
Joined: 04 Sep 2013

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby F6DZP » Thu 13 Mar 2014 10:13

I don't understand which Offset you talk about.

Jean Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 864
Joined: 24 Dec 2010

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby EA5FUZ » Thu 13 Mar 2014 10:16

F6DZP wrote:I don't understand which Offset you talk about.

Jean Pierre F6DZP


setting offset 0 or 9165?

in this moment setting 0

[url][URL=https://imageshack.com/i/nb78wxj]Image[/url] [/url]
EA5FUZ
 
Posts: 27
Joined: 04 Sep 2013

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby EA5FUZ » Thu 13 Mar 2014 10:23

EA5FUZ wrote:
F6DZP wrote:I don't understand which Offset you talk about.

Jean Pierre F6DZP


setting offset 0 or 9165?

in this moment setting 0

[url][URL=https://imageshack.com/i/nb78wxj]Image[/url] [/url]


this is my downconverter http://www.spectra-bv.nl/downconverter.html what is number offset for this converter? thanks
EA5FUZ
 
Posts: 27
Joined: 04 Sep 2013

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby F6DZP » Thu 13 Mar 2014 10:30

Hello

If I look at your down converter specification I see :
"Input Freq. range 2320 - 2600 MHz, Output 1320 - 1600 MHz "

so your Offset is 1000 MHZ as 2320 MHz become 1320 MHz

you should give 01000000 to Tutioune for Offset

Jean Pierre F6DZP
F6DZP
 
Posts: 864
Joined: 24 Dec 2010

Re: PROBLEM WITH PLAY TS

Postby EA5FUZ » Thu 13 Mar 2014 10:38

F6DZP wrote:Hello

If I look at your down converter specification I see :
"Input Freq. range 2320 - 2600 MHz, Output 1320 - 1600 MHz "

so your Offset is 1000 MHZ as 2320 MHz become 1320 MHz

you should give 01000000 to Tutioune for Offset

Jean Pierre F6DZP


Perfect.. is this correct now? the parameters SCAN MODE,ERROR/EVENT etc ...all correct? is the grey screen normal?

[url][URL=https://imageshack.com/i/jjnu2pj]Image[/url] [/url]

[url][URL=https://imageshack.com/i/nb1h0jj]Image[/url] [/url]
EA5FUZ
 
Posts: 27
Joined: 04 Sep 2013

Next
Forum Statistics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Options

Return to TUTIOUNE: DATV/DVB-S Measurement and Display Software